Genomsyrar dina livsinsikter även yrkeskarriären?

Posted on 11/06/2010

0


När sonen sätter sig på tvären för att få sin vilja igenom, brukar jag säga att jag vill ha en raket och flyga med till månen. Mest för att det är omöjligt, vilket han snopet informerar mig om. Min man däremot tror det är möjligt bo på mars. Det är bara lite olika sätt att se på samma sak. Vi kan inte härma någon annan, vi har våra egna gränser för vår fantasi, vilja och mål i livet.

Precis som många av mina jämnåriga, upplever jag idag att självinsikten och harmonin är bättre än någonsin. Det har varit en resa att nå dit, av livskriser, skaka av sig fördomar, väcka liv i slumrande egenskaper. Idéer har kristalliserats fram som numera vägleder mitt liv. Under resans gång har jag lärt mig att älska den jag är nu, veta att efter regn kommer solsken och våga kasta mig i livets flow. Har också förstått hur jag vill prioritera spridandet av kärlek: I given ordning genom att älska mig själv, min familj, mina vänner, mina grupper, mina grannar, mitt samhälle, min region, mitt land, min världsdel, jorden, universum.

Jobbfronten är väl egentligen det område som jag har minst harmoni kring fortfarande. Och ursäkterna är många:  brist på relevant arbetslivserfarenhet, företagsklimatet, socialistiska arvet, svårt hitta bättre jobb, svårt starta eget, avsaknad av goda idéer… bah! Kanske handlar det om bekvämlig avvaktan på bra möjligheter? Men jag tror mig ana en brytningspunkt. Det är nu eller aldrig; jag får jaga de feta sparvarna själv. Så jag säger till mig själv avseende jobbfronten:

  • Älska dig själv, förlåt dig dina brister
  • Gör vad du vill, inte vad någon annan vill
  • Gå in i kriser med tillförsikt
  • Följ flowet, släpp kontrollen
  • Kärleksprioritera enligt närhetsprincipen

En ny kul applikation att love bomba dina snälla twittervänner / -kollegor / … med, av @fdqps: TweetKarma

Advertisements